Café

Genieten

In een van de oudste horecazaken van Nederland vind je de ‘hoeskamer’ van Zitterd. Een huiskamer waarin diverse generaties zich helemaal thuis voelen. Want hier gaat het authentieke Zittesje verleden moeiteloos op in het moderne heden. Het dynamische keukenteam speelt met de ingrediënten van de verschillende seizoenen, op het podium klinkt regelmatig live muziek van lokale bodem en het hele jaar door zijn er events en is er gezelligheid.

Hier zit een groepje twintigers aan de gin tonic of een mocktail, daar zitten wat vijftigers aan de smakelijke huiswijn en het bier. De oude bar en een schitterende glas-in-loodraam ademen de sfeer van weleer. De vele oude foto’s aan de muur brengen herinneringen tot leven. Toon Hermans groeide op in hartje Sittard. Op zijn tijd een bezoek aan Schtad Zitterd, dat werd hem met de paplepel in gegoten. Een gesigneerde foto prijkt aan de muur.

In deze gezellige omgeving smaken de vele soorten Brand-bier, de uitgebreide selectie (open) wijnen of welk drankje dan ook, extra lekker. Vooral in combinatie met een creatie uit de keuken. Eenvoudige en goede maaltijden: van stamppot tot salades, de lekkerste biefstuk waar menig restaurant jaloers op is, een verrukkelijke uiensoep en heerlijke saté. Uiteraard allemaal zelfgemaakt volgens traditioneel familierecept.

Genieten, dat schrijven we hier met een hoofdletter.

 

 

Wandelarrangementen

Bekijk ook eens de wandelarrangementen met vertrek- en eindpunt in Schtad Zitterd, extra aangenaam met een hapje en een drankje.

 

De Sittardse brandslang

De brandslang van Sittard bestaat uit zes bijzondere horecazaken, gevestigd in de historische binnenstad. Op al deze plekken wordt al meer dan 100 jaar Brand bier geschonken. Al wandelend door de historische binnenstad geniet je in elke zaak van een borrelsnack en drankje naar keuze. Te boeken via de VVV Zuid Limburg, voor de website klik hier.