Café

 

In een van de oudste horecazaken van Nederland vindt u de ‘hoeskamer’ van Zitterd. Met trots zijn we het echte Zitterdse volkscafé, waarin het soms lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. Maar niets is minder waar. Het dynamische keukenteam speelt met de ingrediënten van de verschillende seizoenen, op het podium regelmatig live muziek van lokale bodem en het hele jaar door events en gezelligheid.

De oude bar met erachter houten wijnkasten en een schitterende glas-in-loodraam, ademt de sfeer van weleer. De herinnering aan vroeger blijft levend door de vele oude foto’s aan de muur. Toon Hermans groeide op in hartje Sittard en op zijn tijd een bezoek aan Schtad Zitterd werd hem met de paplepel in gegoten. Een gesigneerde foto prijkt aan de muur. In deze nostalgische omgeving smaken de vele soorten Brand-bier, de uitgebreide selectie (open) wijnen of welk drankje dan ook, extra lekker.

Vooral in combinatie met een creatie uit de keuken. Eenvoudige en goede maaltijden: van stamppot tot oester of van de bekende huisgemaakte saté en uiensoep tot een lekkere biefstuk. Alles zelfgemaakt volgens de recepten van opa en oma.

Een hechte klantenkring vindt al 40 jaar de weg naar Angelique, die ‘het café waar je ook kunt eten’ in 1996 overnam van haar ouders. Schtad Zitterd groeit als trefpunt voor feestvierders tijdens jaarlijkse feesten zoals het Oktoberfeest, Smartlappenfestival, mansluujzitting en vasteloavend. Schtad Zitterd is geliefd als begin- of eindpunt van stadswandelingen of -arrangementen

De Sittardse brandslang

De brandslang van Sittard bestaat uit zes bijzondere horecazaken, gevestigd in de historische binnenstad. Op al deze plekken wordt al meer dan 100 jaar Brand bier geschonken. Al wandelend door de historische binnenstad geniet je in elke zaak van een borrelsnack en drankje naar keuze. Te boeken via de VVV Zuid Limburg, voor de website klik hier.

De Bockwandeling

 

Elk voor- en najaar presenteren brouwers hun bockbieren. Rondom de Meibock en Herfstbock van Brand bier hebben we een arrangement samengesteld. Vanuit Schtad Zitterd, waar je wordt ontvangen met een klein hapje en natuurlijk een bockje, vertrek je te voet richting de Kollenberg voor een mooie natuurwandeling onder leiding van een deskundige gids. Na afloop van de circa 2,5 uur durende wandeling wordt een heerlijk, ambachtelijk stoofpotje van rundvlees en bockbier geserveerd. Natuurlijk vergezeld van een lekker glas Bockbier.

Deze wandeling kan verwerkt worden in een hap & stap arrangement.

 

Een Zittesje wandeling met de juiste Toon

Een wandeling in de sfeer van Toon Hermans, met vooraf huisgemaakte appel- of abrikozentaart en koffie en bij terugkeer een borrelgarnituur met twee drankjes. Ertussenin een prachtig nostalgische tocht door het leven van Toon in Sittard en ver daarbuiten.  

Verrukkelijk Buiten wandeling

Met een gids verken je de schitterende natuurgebieden in de omgeving van Sittard: de Schwienswei, de Kollenberg en het prachtige stadspark. Na een wandeling van twee tot drie uur kun je weer op krachten komen met heerlijke lamskoteletjes met rode wijnsaus of varkenshaasbiefstukjes met peperroomsaus, geserveerd met gebakken aardappeltjes en groenten van het seizoen. Bij het hoofdgerecht een glaasje wijn of speciaalbier naar keuze.

Dit arrangement kan ook als lunch worden geboekt, in plaats van de hoofdgerechten serveren wij dan een heerlijke huisgemaakte soep met drie minibroodjes en gevarieerd beleg. Hierbij koffie of thee.